Oeh lekker zeg!
Ik maak altijd hele simpele hapjes door op elk bladerdeegvierkantje kruiden te strooien. Eerst ei er op smeren om het goed te laten plakken. Dan zout en peper op elke vierkantje. Dat is dan de basis van elk vierkantje. Dan doe ik er verschillende kruiden op:
- kerriepoeder (wel veel anders proef je er niks van)
- sambal
- kummel/karwijzaad (erg lekker!)
- geraspte kaas (ook erg lekker!)
Dan rol je ze van twee kanten op, smeer je de bovenkanten weer in met het ei en druk je het goed aan zodat het goed blijft vast plakken. Dan snijd je ze in 4/5 stukjes en doe je ze in de oven!
Je zou ook kleine kaasbuideltjes kunnen maken. Een plakje bladerdeeg in vieren snijden, plakjes kaas erop en de puntjes bij elkaar drukken.
Als je dit niks vind zou je ook kleine mini-pizzaatjes kunnen maken. Daar gooi je gewoon van alles op wat je in huis hebt (restje pastasaus, kaas, paprika, snijworst/knakworst).
Of met appel... een vierkantje in tweeën snijden, plakjes appel erop, suiker en kaneel er overheen strooien en de randjes van het bladerdeeg een beetje omhoog zetten zodat de (in de oven) vloeibare suiker er niet af druipt. Ook erg lekker!
Krijg er al helemaal honger van!