Recept van de dag

De nieuwe mode, relaties, wonen, uitgaan, ... Wat zijn jouw interesses?

Moderator: timgearz

Re: Recept van de dag

Berichtdoor Joke op 24 jan 2010, 22:55

Lijkt me erg lekker. Ik ben onlangs nog naar de Mexicaan geweest. Dat is me goed bevallen.
Turn can'ts into cans and dreams into plans.
(Lees mijn blogs op http://www.positiefleren.nl/jufjedermann.php en http://www.positiefleren.nl/superjuf.php )
Avatar gebruiker
Joke
Paboforumholist
 
Berichten: 16900
Geregistreerd op: 01 jan 2004, 15:37
Woonplaats: westen van Nederland
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Recept van de dag

Berichtdoor Anita op 25 jan 2010, 17:20

Klinkt inderdaad erg lekker!

Ik heb nog een lekker en simpel nagerecht waarmee je met weinig moeite vaak veel punten scoort... :lol:

Bokkenpootijs
Dit maak je een dag voor je het nodig hebt!

Nodig:
Een bak ijs (zelf vind ik het het lekkerst met slagroomijs van Hertog)
Een pak kleine bokkepoten
Diepvrieszak (is wat steviger...)

Het ijs laat je buiten de vriezer staan om te ontdooien. Intussen stop je de bokkenpoten in een diepvrieszak. Je drukt/mept ze fijn zodat je allemaal kruimels en net wat grotere stukken hebt. Dit roer je door het ijs. Als het goed gemengd is laat je het weer invriezen.

Dit kan natuurlijk ook met bijvoorbeeld M&M's, kruidnoten, speculaas, Malthezers etc...
Juf van dorpsschool met units volgens SLIMFIT
Juf groep 3/4 en locatie-aanspreekpunt

Altijd blijven leren!
Avatar gebruiker
Anita
PABOForum team
 
Berichten: 8242
Geregistreerd op: 11 maart 2002, 12:56
Groep: 0
Schooltype: Openbaar
PABO jaar: 0
Functie: Groepsleerkracht

Re: Recept van de dag

Berichtdoor Joke op 25 jan 2010, 17:48

Klinkt heel apart!
Ik ben dol op ijs.
Is er eigenlijk wel iets dat ik niet lust? :roll:
Turn can'ts into cans and dreams into plans.
(Lees mijn blogs op http://www.positiefleren.nl/jufjedermann.php en http://www.positiefleren.nl/superjuf.php )
Avatar gebruiker
Joke
Paboforumholist
 
Berichten: 16900
Geregistreerd op: 01 jan 2004, 15:37
Woonplaats: westen van Nederland
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Recept van de dag

Berichtdoor miek op 25 jan 2010, 18:08

mm lekker topic dit, Anita dat van jou lijkt dan wel op een mc flurry of zit ik er nu helemaal naast?
soms is het beter iets moois te verliezen,
beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad (rowwen heze)
Avatar gebruiker
miek
Paboforumholist
 
Berichten: 2114
Geregistreerd op: 17 mei 2003, 18:26
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Recept van de dag

Berichtdoor Anita op 25 jan 2010, 18:13

:D Je hebt helemaal gelijk, maar dan een hele grote bak vol! :lol:
Juf van dorpsschool met units volgens SLIMFIT
Juf groep 3/4 en locatie-aanspreekpunt

Altijd blijven leren!
Avatar gebruiker
Anita
PABOForum team
 
Berichten: 8242
Geregistreerd op: 11 maart 2002, 12:56
Groep: 0
Schooltype: Openbaar
PABO jaar: 0
Functie: Groepsleerkracht

Re: Recept van de dag

Berichtdoor Joke op 25 jan 2010, 18:21

Daarom klonk het al zo lekker natuurlijk. :lol:
Turn can'ts into cans and dreams into plans.
(Lees mijn blogs op http://www.positiefleren.nl/jufjedermann.php en http://www.positiefleren.nl/superjuf.php )
Avatar gebruiker
Joke
Paboforumholist
 
Berichten: 16900
Geregistreerd op: 01 jan 2004, 15:37
Woonplaats: westen van Nederland
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Recept van de dag

Berichtdoor Juf Kimberly op 27 jan 2010, 21:51

Kip Madras:

- pakje van knorr.
- 350 gram kip.
- 350 ml water.
- 3 eetlepels water.
- 125 ml creme freiche.

Eerst doe je het sausje (marinade) bij de drie eetlepels olie in een bak.
Daarna doe je er de kip bij en laat je de marinade intrekken.

Ondertussen zet je water op om de rijst te koken (10 min) (hoog vuur).
Je doet de kip in een wok (zonder olie of boter) en gaat het gaar bakken (hoog vuur).
Nadat je dat hebt gedaan, doe je de saus met het water bij de kip.
Zo krijgt het een lekker sausje.
Ondertussen doe je de rijst erbij, zodat het kan koken (10 min).
Als de kip, met sausje kookt, zet je het vuur zachter en doe je creme fraiche erbij.
2 min zachtjes laten pruttelen en:

EET SMAKELIJK :)
[i]Life isn't always easy.. You get what you get :)..
Juf Kimberly
PABOforum Kleuter
 
Berichten: 586
Geregistreerd op: 09 jun 2008, 18:20
Groep: 6
Schooltype: Speciaal Basisonderwijs
PABO jaar: 0
Functie: Leerkracht

Re: Recept van de dag (met een knipoog)

Berichtdoor Joke op 09 feb 2010, 10:09

Heel speciaal: Eend met cognac / 'CANARD AU COGNAC' voor de volgende dag
(Dus wie voor vandaag nog een recept heeft, mag het nog plaatsen.)

1 eend van ongeveer 5 kilo,
2 flessen cognac
spekreepjes
1 fles olijfolie

De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180° .
Een longdrink glas half vullen met cognac. De cognac opdrinken tijdens het opwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas cognac inschenken.
Het tweede glas opdrinken en de eend in de oven plaatsen.
Na 20 minuten de oven op 200° zetten en twee glazen bvullen met bcognac.
De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas oplapen.
Nog een aalff klaasje sjenke en opdlinke.
Na een aalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke.
Blabtwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekand van de linkeland doen.
Denove nesjop geve.
Twi glose insjenke van de twie glose kjak tmiddelste glas opdhinke.
Denove opedoen na dieste bles kjak leegis en de skotel vastpakke.
De blantwondesalf op de binnekand van de tweejande doen en deent oeprape.
Dander glasse kjak oepdrinke.
Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blandwondesalff van deent vege.
Den ande ontvette me kjakken den tupe sallff wier oeprape.
Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zette.
Deent oprape en denove opendoen.
De twiede fles kjak opedoen en oprape van de keukevloer.
Opstaan van de bloer en vettig spek onder dekas vege,
Nogis oepstaan van de bleoer en dan tochma blieve zitte.
Debles op de grond zette.
Huit de vles dlinke. De klase zen oep of kepot.
De ove afzette deoge toedoen omfalluh nen deniele hacht slaapu.
De volgende dag de eend aansnijden met het zilveren bestek en degusteren met citroen en mayonaise.
Turn can'ts into cans and dreams into plans.
(Lees mijn blogs op http://www.positiefleren.nl/jufjedermann.php en http://www.positiefleren.nl/superjuf.php )
Avatar gebruiker
Joke
Paboforumholist
 
Berichten: 16900
Geregistreerd op: 01 jan 2004, 15:37
Woonplaats: westen van Nederland
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Recept van de dag

Berichtdoor Yvonnetje op 01 maart 2010, 18:52

Hahaha!! Joke, lees net jouw recept, hij is geweldig!

Mijn recept ken ik via de AH-site en is erg lekker, vind ik zelf ;)

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=400 ... boompitten
Eind februari met m'n nieuwe baan beginnen. Ditmaal aan de universiteit :) In Shenyang, China.
Yvonnetje
PABOforum Kleuter
 
Berichten: 487
Geregistreerd op: 16 okt 2005, 13:29
Woonplaats: Shaoxing, China.
Groep: 0
Schooltype: bilingual kindergarten
PABO jaar: 0

Re: Recept van de dag

Berichtdoor Joke op 01 maart 2010, 22:35

Leuk hè? Het kost wel even moeite om de boel te ontcijferen. :lol:
Turn can'ts into cans and dreams into plans.
(Lees mijn blogs op http://www.positiefleren.nl/jufjedermann.php en http://www.positiefleren.nl/superjuf.php )
Avatar gebruiker
Joke
Paboforumholist
 
Berichten: 16900
Geregistreerd op: 01 jan 2004, 15:37
Woonplaats: westen van Nederland
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Recept van de dag

Berichtdoor zomerjuffie op 18 mei 2010, 08:45

Pasta met tonijn en rode pesto

Ingrediënten

* 1/2 ui
* 2-3 teentjes knoflook
* 1 blikje tonijn op waterbasis
* 1 flesje (250 gr) blue band finesse, koksroom
* 2 eetl. rode pesto
* 2-3 tomaten
* 150 gram pasta

Bereiden

Pasta koken zoals op verpakking staat.

Uitje snijden en glazig in de pan bakken.

Teentjes knoflook persen en in de pan doen.

Blikje tonijn laten uitlekken en daaran in de pan doen.

Daarna flesje blue band erbij en even laten pruttelen.

Pesto door de saus roeren.

Pasta afgieten en bij de saus doen.

Tot slot tomaat in stukjes snijden en door het pasta-saus mengsel scheppen.

Eet smakelijk!
Juf op een zmlk-school
Avatar gebruiker
zomerjuffie
PABOforum Kleuter
 
Berichten: 424
Geregistreerd op: 25 feb 2004, 18:11
Groep: 0
Schooltype: ZMLK-onderwijs
Functie: leerkracht

Re: Recept van de dag

Berichtdoor juf suus op 21 mei 2010, 21:48

Echt een super lekker recept, wat ik regelmatig maak.

Hartige zalmtaart
- 1 groot blik zalm ( ca. 400 gram)
- 1 potje geroosterde paprika ( ca. 400 gram)
- 4 eieren
- 2 dl creme fraiche
- 2 el peterselie
- 50 gr boter
- peper en zout
- 6 ontdooide vellen filodeeg
- taartvorm ( doorsnede 22-24 cm)

verwarm de oven voor op 180 c.
Laat het blik zalm uitlekken, en verwijder de graatjes en verdeel de vis in stukjes. Laat de geroosterde paprika uitlekken en snij ze in dunne reepjes. Meng de eieren met de creme fraiche, de peterselie en peper en zout naar smaak. Vet de taartvorm in met wat boter.
Leg de filodeegvellen over elkaar heen in de taartvorm. Ze mogen daarbij best iets over de rand heen hangen.
Leg de zalm en de paprika in de taartvorm, giet het eimengsel erover.Bak de taart in het midden van de oven in ca 30 minuten gaar en goudbruin.
Serveer de taart warm.
Eet smakelijk!
http://juliana7.yurls.net/nl/page

2013-2014: groep 7 ( 27 leerlingen)
2014-2015: groep 7 ( 26 leerlingen)
juf suus
Paboforumholist
 
Berichten: 1791
Geregistreerd op: 11 jul 2007, 19:05
Groep: 7
Schooltype: Protestant Christelijk
PABO jaar: 0
Functie: leerkracht

Re: Recept van de dag

Berichtdoor theaterjuf op 22 mei 2010, 12:22

Klinkt lekker, Suus! Ik heb het opgeslagen en ga het binnenkort proberen :)
theaterjuf
PABOforum Kleuter
 
Berichten: 450
Geregistreerd op: 26 sep 2006, 19:27
Groep: 5

Re: Recept van de dag

Berichtdoor JufH op 24 aug 2011, 17:16

In een topic ergens hierboven vroeg jufsuus om ideeën voor een traktatie, ik dacht dat ik die taart die ik noemde hier ook wel even neer kon zetten! Is zoet, dus helaas geen late tip voor je avondeten vandaag :D


Nodig
Voor de bodem:
 één pak Bastognekoeken, of andere koeken
 gesmolten boter, flink wat. Alles moet goed aan elkaar plakken.
Voor de rest van de taart:
 drie bekers slagroom
 twee repen witte chocola
 twee repen pure chocola
 zes blaadjes gelatine
 twee keer een bodempje melk

De bodem
Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en roer de kruimels en de boter door elkaar. Vet een springvorm in en doe het mengsel op de bodem en druk het stevig aan. Als je geen keukenmachine hebt kan je ook een bodem maken van plakken cake. (ik heb geen keukenmachine maar heb de koeken fijngeramd met een fles cola terwijl die koeken in een plastic zak zaten!) :D

De chocoladelagen
Doe water in een pan. Een klein beetje is al genoeg. Zet een glazen schaal in pan, de bodem mag niet in het water! Breek de twee pure repen chocola, doe die in de schaal en zet het gas aan. Laat de chocola smelten.
Intussen week je drie blaadjes gelatine en mix je de slagroom. Eén beker plus een scheut uit de volgende. Je mag niet meer dan 350 ml hebben! Anders moet er gelatine bij! Klop de slagroom stijf.
Als de chocolade gesmolten is doe je een scheutje melk in een pannetje, warmt die op en lost de gelatine erin op. De gesmolten chocolade haal je van de pan af en dan roer je de opgeloste gelatine erdoor. Blijf nog even goed roeren want het is lastig om alles goed door elkaar te krijgen en dan koelt het mengsel een beetje af.
Doe dan de slagroom en de chocolade bij elkaar in een grote schaal. Met een grote garde roer je ze rustig door elkaar. Ga ook goed over de bodem van de schaal! Dit mengsel giet je over de bodem en dan zet je het in de koelkast.
Na ongeveer een half uur begin je met de tweede laag. Dan is de eerste behoorlijk stijf en lopen ze niet meer door elkaar. Hiervoor herhaal je dezelfde procedure maar dan met de witte chocolade.

Zelf vind ik het leuk om de bovenste laag van witte chocolade te doen want dan kan je hem goed met cacao versieren.
Dit jaar weer fijn juf van groep 7!
Avatar gebruiker
JufH
Paboforumholist
 
Berichten: 1869
Geregistreerd op: 03 feb 2010, 09:38
Groep: 7
Schooltype: Protestant Christelijk
PABO jaar: 0
Functie: Juf

Re: Recept van de dag

Berichtdoor Juffr.J op 24 aug 2011, 17:45

Stokbrood met chips

Nodig:
Stokbrood
Kruidenkaas
Plakjes kipfilet
Chilisaus
Nachochips
Geraspte kaas

Bereidingswijze:

De oven voorverwarmen op 180 graden. Het stokbrood doormidden snijden en beleg bovengenoemde ingredienten op dezelfde volgorde (kruidenkaas, kipfilet, chilisaus, nachochips, geraspte kaas) op het stokbrood. Deze nu ca. 10 minuten in de oven (tot de kaas helemaal goed gesmolten is) en klaar!
Als makkelijke maaltijd voor 's avonds lekker, maar ook tussen de middag. In plaats van stokbrood kan je ook gewoon gesneden brood pakken of Turksbrood.

Voor alle ingredienten geldt, doe er net zoveel op als je zelf lekker vind!
Juffr.J
PABOforum Kleuter
 
Berichten: 471
Geregistreerd op: 06 feb 2010, 08:24
Groep: 3
Functie: Lio stagiaire

VorigeVolgende

Keer terug naar Chat, lounge & lifestyle

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten