Vrije Universiteit Amsterdam

Welke opleidingen sluiten goed aan op de PABO. En wat na de PABO?

Moderator: timgearz

Vrije Universiteit Amsterdam

Berichtdoor JufMalika op 10 nov 2007, 17:52

Hallo allemaal,

Ik zit momenteel in het derde jaar van de pabo, volgend jaar mijn LIO lopen en dan is het gedaan met de pabo. Ik denk alleen niet dat ik het hierbij laat. De theoretische kant van de pabo heeft mij altijd enorm aangesproken. Vanmiddag heb ik eens voor de fun op de site van de Vrije Universiteit zitten neuzen en ben wel erg nieuwsgierig naar de opleiding Pedagogiek aan de Uni. Maar nu las ik op de site dat je de bachelor kunt volgen van drie jaar als je vwo hebt gedaan, als je van het hbo komt kun je in de pre/masterclass komen die maar één jaar duurt en hierna stroom je dan in de laatste fase van de opleiding waarin je een profiel kiest in mijn geval is dat dan Onderwijspedagogiek & Opvoedingsfilosofie.


Zijn er hier studenten die momenteel aan de vrij Universiteit studeren nadat ze de pabo hebben afgerond?

Hoe zwaar is de studie?
Heb je aan de pabo een goede voorstudie gehad?
Is het vak statestiek erg moeilijk? Of is het een kwestie van oefenen en er 100 procent voor gaan?
Kun je naast het studeren ook nog voldoende werken (in het onderwijs)?


Alvast bedankt voor het reageren!
Leer mij het zelf te doen (Freinet).
Avatar gebruiker
JufMalika
PABOforum Peuter
 
Berichten: 84
Geregistreerd op: 05 feb 2006, 20:46
Woonplaats: LIMBURG

Re: Vrije Universiteit Amsterdam

Berichtdoor Marieker op 12 nov 2007, 22:04

Ik studeer niet aan de VU, maar aan de UTwente. Ik doe Educational Science & Technology. Eerst een jaar deeltijd pre-master en volgend jaar stroom ik in in de master. Die ga ik ook deeltijd doen (2 jaar).
De pre-master is vooral statistiek en academische vaardigheden. Mijn eerste tentamencijfers zijn nog niet bekend, maar over het algemeen vind ik het niet extreem moeilijk. Als je het bijhoudt en een beetje wiskundig (= logisch) kunt denken kom je een heel eind.
Omdat ik deeltijd studeer (1 dag college, thuis ook ongeveer 1 dag bezig, in tentamentijd of met grote opdrachten meer) werk ik daarnaast drie dagen (soms zelfs vier) en dat gaat mij prima af. Ik werk nu nog als invaller en heb vanaf januari een vaste groep. Als ik voltijd zou studeren zou ik niet meer dan twee dagen per week werken, je hebt je studietijd ook echt wel nodig.
Marieker
PABOforum Baby
 
Berichten: 18
Geregistreerd op: 10 okt 2007, 08:27
Woonplaats: Deventer
Groep: 0

Re: Vrije Universiteit Amsterdam

Berichtdoor desireekamp op 07 feb 2008, 15:06

Heb net een bericht getypt, maar ik drukte net op een verkeerde knop: bericht weg! Dus even heel kort:

Op dit moment doe ik de verkorte bachelor (schakelprogramma) pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universteit in Nijmegen. Voordelen van het volgen van een bachelor boven een premaster:

1) Naast statistiek, data-analyse en academische vaardigheden ook vakken als klinische vaardigheden (testafneme en -interpretatie), opvoeding en ontwikkeling (socialisatie), psychodiagnostiek (nodig voor aantekening basisorthopedagoog), leer- en onderwijsproblemen, etc. Veel vakken over ontwikkeling van kinderen en diagnostiek als brede basis voor de masterfase, die je in de pre-master niet volgt.
2) Na afronding van het schakelprogramma krijg je het diploma/titel BSc. Geen overgangsbewijs voor een masteropleiding op de universiteit waar je de premaster gedaan hebt, maar een erkend bachelordiploma waarmee je ook eventueel naar een andere universiteit kunt gaan.

Nadelen verkorte bachelor:
1) In Nijmegen alleen voltijd.
2) Duurt een jaar langer.

Statistiek vind ik goed te doen. Net als op de VU wordt er in Nijmegen ook een voortoets afgenomen. Het niveau van de voortoets (in Nijmegen) is het niveau wiskunde A VWO. Als je je hierop goed voorbereidt, je de statistiekcolleges volgt en de opdrachten maakt, is het goed te doen. Althans, dat vind ik ;)

Verder heb ik het eerste half jaar van dit jaar twee dagen voor de klas gestaan en voltijd gestudeerd. Ikzelf vond het een hele leuke, maar (te) intensieve combinatie! Voor je studie moet je minstens 30 uur per week uittrekken en daarbij ook nog twee dagen lesgeven, taakuren, vergaderingen, e.d. vond ik teveel. Een dag voor de klas en de rest studeren lijkt me een combinatie die goed te doen is.
desireekamp
PABOforum Baby
 
Berichten: 9
Geregistreerd op: 17 jul 2007, 12:35
Woonplaats: Scherpenzeel gld
Groep: 6
Schooltype: PC
PABO jaar: 0


Keer terug naar Voor- en vervolgopleidingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten