Ervaringen - Orthopedagogiek

Welke opleidingen sluiten goed aan op de PABO. En wat na de PABO?

Moderator: timgearz

Berichtdoor juf karina op 15 aug 2005, 10:25

ok bedankt!
lesideeen:http://www.jufkarina.nl
"Education is not the filling of a pail, but the lighting of a fire"
juf karina
PABOforum Kleuter
 
Berichten: 297
Geregistreerd op: 28 okt 2004, 18:23
Woonplaats: drenthe
Groep: 1
Schooltype: katholiek
PABO jaar: 0

Berichtdoor chanty23 op 16 aug 2005, 08:16

ik doe orthopedagogiek in Utrecht. heb nu net mijn bachelor afgerond en ga in september beginnen met mijn master... mij kun je ook altijd een mailtje sturen met vragen (als je kijkt bij het item doorstuderen naar de pabo... wie? kun je ook behoorlijk veel vinden want hier is het ook een hele tijd over orthopedagogiek gegaan).
stuur maar als je wat wilt weten.. ik hoor het wel!
groeten
chantal
chanty23
PABOforum Peuter
 
Berichten: 130
Geregistreerd op: 27 jan 2005, 10:00
Woonplaats: coevorden

Berichtdoor Boompje op 16 aug 2005, 08:43

Voor mij geldt hetzelfde als bij Chanty, maar ik volg de studie in Nijmegen. In het topic dat jij noemt kun je onze ervaringen lezen.
Ik heb eerst de PABO gedaan, waardoor je deze opleiding in drie jaar kunt doen. Zelf heb ik het afgelopen jaar ook een rt'er vervangen. Vond ik heel leuk, maar zou ik zelf nooit de hele week willen doen.
Maar ik denk dat het belangrijk is om je tijdens de PABO te verdiepen in de vraag: wat wil ik dan strakjes daadwerkelijk gaan doen? Wil je lesgeven in het SO? Volg dan de opleiding gespecialiseerd leerkracht basisonderwijs. Wil je meer leerlingen 1 op 1 helpen? Kijk dan bij de rt studie....
En als je als orthopedagoog aan de slag wilt, ga dan eens op de uni kijken. Besef je dan inderdaad dat het een universitaire studie is, met alle ogen en haken van dien. Zelf heb ik niet zo'n problemen met wiskunde, dus statistiek is voor mij geen struikelblok. Als je een hekel hebt aan statistiek, dan zijn er blokken bij die een stuk minder leuk zijn....

Nou ja, als je nog vragen hebt, stel ze gerust hoor!
Boompje
PABOforum Kleuter
 
Berichten: 391
Geregistreerd op: 08 jun 2003, 21:59
Woonplaats: Deventer

Berichtdoor juf karina op 16 aug 2005, 15:21

ja zal ik zeker doen, heb nu in ieder geval meer inzicht in de studie orthopedagogiek.
lesideeen:http://www.jufkarina.nl
"Education is not the filling of a pail, but the lighting of a fire"
juf karina
PABOforum Kleuter
 
Berichten: 297
Geregistreerd op: 28 okt 2004, 18:23
Woonplaats: drenthe
Groep: 1
Schooltype: katholiek
PABO jaar: 0

Re: Ervaringen - Orthopedagogiek

Berichtdoor Puszka op 10 maart 2008, 23:01

Ik ben ook aan het twijfelen om orthopedagogiek te gaan studeren...Ik wil graag meer leren over het (probleem)gedrag van kinderen enz. Maar ik zou wel gewoon als leerkracht aan het werk willen en evt. rt-er ofzo maar is dan orthopedagogiek aan te raden of gewoon pedagogiek op HBO niveau?

Opzich lijkt orthopedagogiek mij echt mega interessant (we hadden pas ook een les op de pabo daarover en nja dat trekt me echt enorm) Mja is het aan te raden? En is het echt zo zwaar? Want de pabo vind ik Ć©cht te simpel en ik wil wel wat uitdaging...ben bang dat pedagogiek op hbo ook vrij makkelijk is of zal dat meevallen en is alleen de pabo zo simpel?

Verder hoor ik idd wel vaker dat het vooral onderzoeksgericht is maar kan je het zelf toepassen op je school? Wil de opleiding namelijk na de pabo gaan doen en dan wil ik ook graag 1-2 dagen gaan werken, zou ik het dan niet kunnen toepassen in de klas?

Ik vind het opzich wel jammer dat ik zo weinig informatie erover kan vinden..weet iemand of er misschien iets van een meeloopdag is ofzo?
Avatar gebruiker
Puszka
PABOforum Baby
 
Berichten: 17
Geregistreerd op: 13 maart 2006, 22:25
Groep: 1
PABO jaar: 4

Re: Ervaringen - Orthopedagogiek

Berichtdoor Leonoor op 17 maart 2008, 14:45

Puszka, heb je de pabo al afgerond? Als rt'er wordt namelijk vrijwel altijd een lesbevoegheid gevraagd. Daarnaast vaak aangevuld met een RT-opleiding (zie bv. http://leerlingzorgpo.kennisnet.nl/rt/opleiding ). Als je meer diepgang wilt zou ik voor orthopedagogiek gaan en niet voor HBO pedagogiek (dat vond ik nog makkelijker dan pabo). Orthopedagogiek zul je deels toe kunnen passen op je school, het onderzoeksgerichte deel minder, omdat je geen diagnoses mag stellen ed, maar het gedeelte over hoe stoornissen werken ed kun je natuurlijk goed gebruiken in de praktijk.

Op oa http://www.gobnet.nl is aardig wat informatie te vinden over orthopedagogiek en de meeste uni's hebben wel meeloopdagen, daarvoor kun je het beste contact opnemen met de universiteit waar je heen zou willen, denk ik.
Leonoor
PABOforum Peuter
 
Berichten: 174
Geregistreerd op: 06 jul 2005, 15:11
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Ervaringen - Orthopedagogiek

Berichtdoor Puszka op 28 maart 2008, 23:20

Hey,

Ik ben nog niet klaar met de pabo (zit in 3e jaar) Maar ik ben alvast een beetje aan het denken over wat ik hierna wil gaan doen...En aangezien ik me nogal verveel op de pabo wil ik eigl wel doorstuderen zodat ik wat meer uitdaging heb zegmaar...

Dat ik geen diagnoses mag stellen als student snap ik idd wel..stel je voor dat je verkeerd doet, mja als ik zegmaar de geleerde stof terug zie in me werk, dan zou dat wel mooi meegenomen zijn :)

Als HBO pedagogiek idd zo makkelijk is...dan is dat idd geen optie want ik wil juist uitdaging :?

Bedankt voor de informatie en voor de site, ik zal er eens op gaan kijken :)
Avatar gebruiker
Puszka
PABOforum Baby
 
Berichten: 17
Geregistreerd op: 13 maart 2006, 22:25
Groep: 1
PABO jaar: 4

Vorige

Keer terug naar Voor- en vervolgopleidingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten