Vanuit mijn pabo hebben we het aanbod gekregen om een extra traject te volgen in Ontwikkelingsgericht Onderwijs. We krijgen dan na afloop ook een OGO-certificaat. Er is maar plaats voor 10 studenten en je moet gaat stagelopen op een OGO school (het 4e studiejaar, daar zit ik volgend jaar in).
Ik volg het versneld traject, wat betekent dat ik nu in het 2e jaar zit en dingen van het 3e erbij doe. We zijn nu toevallig veel bezig met OGO en basisontwikkeling. Ik weet er dus een klein beetje vanaf, maar nog niet veel. Maar wat ik weet spreekt me wel aan en past denk ik ook wel bij mij.
Meer informatie over het traject krijg ik later pas.
Eigenlijk had ik mijn stageplaats voor mijn laatste jaar al geregeld. Bij de kleuters op een school waar ik al eerder heb stage gelopen, waar ik het erg naar mijn zin had en waar de werkwijze ook goed paste bij mijn eigen ideeen. Het is geen OGO school, dus als ik dat traject zou willen gaan volgen, zou ik die school weer af moeten zeggen en naar een andere -onbekende- school moeten.
Nu twijfel ik dus.
Zijn er hier mensen die meer weten van zo'n OGO certificaat? Heb je er echt wat aan (bijv. met solliciteren en kennis die je opdoet)? Is het leuk? Doe je er veel mee in de praktijk? Of zeggen jullie van het is eigenlijk een beetje zonde van je tijd, je kunt die ideeen ook wel zonder certificaat toepassen of je kunt beter naar de stageschool gaan waar je al goede ervaringen hebt?
Ben benieuwd naar jullie ervaringen!